Lammracks i yoghurtmarinad

Serverar: 4 portioner

Lammracksen är täckta av en mild yoghurt med curry och färska örter. Rätten kommer att imponera på gästerna. 342 kcal/portion

Ingredienser

  • 2½ dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk mild madras currypasta
  • 2½ dl hackad färsk mynta
  • 2½ dl hackad koriander, blad och kvistar
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 900 g lammracks
  • Instruktioner

    1. Mixa yoghurt, currypasta, mynta, koriander och citronsaft i en mixer eller matberedare tills allt blandats - marinaden ska vara klumpig och trögflytande.
    2. Lägg lammracksen i en glas- eller porslinsform och skeda marinaden över köttet. Täck över formen med plastfolie och låt marinera i kylen i tre timmar.
    3. Ta ut lammracksen ur kylen 30 minuter före tillagning så att köttet blir rumstempererat. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Lägg lammracksen på en plåt och ugnsstek 15 minuter tills benen är brynta och kanterna på köttet börjat mörkna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och stek ytterligare 10 minuter.
    5. Ta ut lammköttet ur ugnen och slå in det i aluminiumfolie. Låt vila 10 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben