Lammracks provencale

Serverar: 4 portioner

Lamm och timjan passar lika bra ihop som glass och jordgubbar.

Ingredienser

  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 knippa hackad färsk timjan
  • 2 lammracks
  • Svartpeppar från kvarn
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen. Finhacka vitlöken och rosta den med olivolja i stekpanna på hög värme till gyllenbrun färg. Ta vitlöken ur stekpannan och låt den svalna.
    2. Blanda vitlöken med hackad timjan och gnid in lammracken ordentligt med blandningen.
    3. Grilla på låg värme till en innertemperatur på 52 grader. Låt lammet vila ett par minuter och skär sedan loss varje ben.
    4. Gott till är "grillade och marinerade grönsaker" - se annat recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    NicolinaZ 19 juli 2010

    Yes, vi testade det här receptet i går och det var härligt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben