Lammstek med citron, vitlök och kanel

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 timmar

För alla som gillar lamm!

Ingredienser

  • 600 g lammstek
  • 5 dl olivolja
  • 3 citroner, två i skivor och en i klyftor
  • 5-8 klyftor vitlök
  • 1 kanelstång
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 2 tsk torkad
  • 1 chilipeppar i halvor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Ta bort ev nät runt lammsteken och gnid steken runtom med en vitlöksklyfta.
    2. Mät upp oljan i en gjutjärnsgryta. Lägg ner lammsteken, skivorna från 2 citroner, vitlök, kanelstång, rosmarin, chilipeppar, salt och peppar. Koka i ugnen i 5 timmar.
    3. Ta ut grytan och ta upp lammsteken. Låt den vila i folie i ca 10 minuter före servering. Skär i tunna skivor och servera med klyftor av en citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    dolores 6 juli 2008

    Låter jåttegott, men vilken grad skall ugnen vara på ?

    imposant 22 december 2009

    hej hej! Funderar på att göra den till jul, så om du läser det här får du gärna skriva ugnstemperatur. Skulle bli väldigt glad! tack tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben