Lammstek med fransk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Näringsvärde per portion: Energi 473 kcal Protein 35 g Fett 17 g Kolhydrater 44 g

Ingredienser

  • 2 kg lammstek med ben
  • 800 g potatis, kall och kokt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 rödlök
  • 1 dl gröna oliver
  • ½ dl soltorkade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl persilja, finhackad
  • Svartpeppar
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt in lammsteken längst ner i 175 graders ugn låt den stå ca 1 timme/kg kött eller till 60-70 graders innertemperatur. Använd stektermometer.
    2. Gör potatissalladen. Skär den kokta potatisen i tärningar, pressa vitlök, finhacka rödlöken och skär de soltorkade tomaterna i bitar, tillsätt oliver och lägg allt i en skål.
    3. Blanda buljong (inte koncentrat), balsamvinäger, olivolja och finhackad persilja, smaka av med salt och peppar, häll allt över potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben