Saftig lammytterfilé med rödvinssås, krämiga vita bönor och kantareller.
En riktig gourmémiddag!
Ingredienser
1,3 lammytterfilé med fettkappan kvar
1 msk salt
½ tsk mald svartpeppar
2 timjankvistar
2 msk olivolja
Rödvinssås
2 rödlökar
3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
½ dl farinsocker
4 dl rött vin
5 dl vatten
4 msk konc kalvfond
1 kvist backtimjan
2 tsk maizena majsstärkelse
1 msk vatten
1 tsk sherryvinäger
Grönsaker
16 små gulbetor
8 färska lökar
2 tsk salt/ per liter vatten
1 tsk socker
2 msk smör
Krämiga bönor med kantareller
3 paket stora vita bönor, á 380 g
1 dl hönsbuljong (Vatten + tärning)
200 g getost
2 msk smör
½ dl dillvippor
500 g rensade kantareller
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
1 strimlad salladslök
Garnering
Flingsalt
Kryddkrasse
Körvel
Har bara gjort såsen men vilken sås!!!! Serverade den till bufféfläskfilé och potatisgratäng. Ska klart göra den fler gånger.
Underbart recept med härlig smak... förutom att jag inte fattar det där med 5 dl vatten i slutändan..... Gjorde den en gång och glömde vattnet, såsen blev underbar. Igår gjorde jag den "korrekt" och såsen blev urvattnad och smaklös. Kommer fortsätta att utesluta vattnet och ävenså "sila" för att slippa allt mojs i såsen. Men, grrr, tack för smakerna, de är underbara! :-)