Långjäst grahamsbröd

Serverar: 2 portioner

Ännu ett nyttigt bröd :D Tycker jag i alla fall

Ingredienser

  • 1/2 l vatten, ljummet
  • 2 tsk färskjäst
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 msk salt
  • 1 l grahamsmjöl
  • Smör, till formen
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i vattnet, som kan vara lite svalare än vid vanlig bakning. Blanda till övriga ingredienser med vätskan till en ganska lös deg. Häll degen i två väl smorda bakformar på cirka 1 liter. Fyll till 2/3. Låt brödet jäsa i kylen i ca 10 timmar. Ta fram brödet och låt det stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Grädda brödet i 200 grader ca 45 minuter. Ta brödet ur formen direkt. Låt kallna på galler. Håller sig i flera dagar i rumstemperatur. Går också att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    xanadu21 15 mars 2010

    Kanongott recept, bytte ut grahams mjölet mot dinkel och lite rågmjöl+solrosfrön blev superbt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben