Langos

Serverar: 16 portioner

Gott!

Ingredienser

  • Langosdeg
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 stor kokt potatis
  • 1 tsk salt
  • Ca 7 dl vetemjöl special
  • 1 dl mjöl + lite till utbakning
  • 5 dl olja till fritering
  • Fyllning
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 2 klyftor vitlök
  • Salt
  • 1 hackad rödlök
  • 1 burk räkor i lag
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda med en mosad potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
    2. Ta upp langosdegen på mjölat bakbord och arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
    3. Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna eller stor kastrull och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd. Blir den brun och fin snabbt så kan du fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Fritera dem inte för länge då blir de hårda. Lägg upp dem på galler med hushållspapper under.
    4. Gör fyllningen: smaksätt gräddfil eller crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med räkor och hackad schalottenlök

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7
    4.7
    10
    1
    5
    20 min
    10

    Kommentarer (1)

    bakmimmi 16 maj 2010

    Har provat detta recept också och det var mycket gott. Lite bättre faktiskt än Langos utan potatis.

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben