Langos (Ungerskt recept)

Serverar: 4 portioner

Såg receptet på nätet har inte testat det än

Ingredienser

  • 2 mjöliga potatisar
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk florsocker
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 3 msk fett
  • salt
  • olja att fritera i
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal. Skala och mosa eller riv potatisen medan den är varm.Värm mjölken till 37 grader (fingervarm). Lös upp jästen och sockret i lite av mjölken, låt stå en stund. Häll upp 5-5,5 dl av mjölet i en skål, gör en grop i mitten och häll i jästblandningen. Blanda i den mosade/rivna potatisen, lite salt och resten av mjölken. Knåda till en slät deg och strö över lite mjöl. Jäs övertäckt i c:a en timme, gärna varmt. Hetta upp olja i en panna med höga kanter. Forma tunna kakor (använd gärna mjöl till utbakningen), ungefär som små pizzor, och fritera dem en i taget tills de är gyllene, vänd. Servera med gräddfil/creme fraiche eller gnid in vitlök.
    2. Egentligen kan man ta vilket bröd som helst och fritera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben