Langos

Serverar: 6-8 portioner

Servera med det du tycker om!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 - 3 kalla kokta potatisar
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Olja till fritering
  • 4 - 8 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl solrosolja eller annan neutral olja
  • Tillbehör som du kan byta ut lite hur du vill
  • 3 - 6 dl gräddfil
  • 1 - 2 st rödlök
  • 100 g stenbitsrom
  • 200 g riven ost
  • 100 g räkor
  • Instruktioner

    * Rör ut jästen i vattnet. * Riv potasen fint och blanda med mjöl ch salt. * Vänd ner potatisdegen i vattnet, blanda till jämn smet. * Låt degen jäsa 40 minter. * Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 10-15 delar . * Forma till små platta bröd. Jäs 10 minuter. * Hetta upp oljan. * Fritera bröden 2x2 minuter på var sida. Låt svalna på galler eller hushållspapper när de är gyllenbruna. * Pressa ner vitlöken i solrosolja och servera med den. * Pensla på langosen. * Lägg på ost, rom och lök. Toppa med gräddfil. * Eller ha på rom. räkor och lök. * Allt efter behag.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7
    4.7
    10
    1
    4.5
    16
    1
    5
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben