Langos Ungersk snabbmat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god unik brödbit

Ingredienser

  • 3 potatisar av mjöligsort
  • 1/2 paket jäst
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl florsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1/2 dl smält smör
  • salt
  • olja till fritering
  • Instruktioner

    Koka potatisen,helst med skalet kvar.Värm mjölken till fingertemperatur.Lös upp jästen och socker i en deciliter av den varma mjölken.Låt blandningen stå några min. Skala de varma potatisarna och lägg i de i matberedaren och kör till mos. Tillsätt jäst,mjölk,olja och mjöl och kör ihop allt till en slät deg.Tippa ut degen på arbetsbänken och ta ett par tag med händerna.Täck degen med en handduk och låt den vila ca.50 min. Värm olja i en kastrull. Forma degen till platta,runda kakor med en cm tjocklek. Fritera kakorna på båda sidor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben