Langos

Serverar: 10 portioner

Tid: 20 minuter

Jätte gott!

Ingredienser

  • DEG
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 stor kokt potatis (kall ca 90 g)
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • olja till friteringen
  • VITLÖKSOLJA
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl solrosolja eller annan neutral olja
  • FYLLNING
  • 3 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 100 g svart stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
    2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 16 eller 32 delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
    4. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden. Låt svalna på galler med hushållspapper under.
    5. Rör samman pressad vitlök och solrosolja och pensla langosarna med blandningen. Servera med gräddfil, finhackad rödlök och en klick svart kaviar eller stenbitsrom.
    6. Svårighetsgrad: Avancerat

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7
    4.7
    10
    1
    4.5
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben