Lángos

Serverar: 8 portioner

Äkta Ungerska lángoc som min svärmor alltid får göra när vi är på besök. Helt fantastiska!

Ingredienser

  • Deg
  • 1 kg vetemjöl
  • 2 dl gräddfil
  • ½ l mjölk (standardmjölk)
  • ½ dl salt
  • 4 sockerbitar
  • 1 pkt jäst
  • Solrosolja
  • Tillbehör
  • Gräddfil
  • Rödlök
  • Vitlöksklyftor
  • Svart kaviar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Ljumma upp mjölken och lägg i sockerbitarna. Häll över mjölken i en bunke och tillsätt salt, gräddfil och jästen och sist arbetas mjölet in, Arbeta ihop degen som blir jättekladdig till konsistensen.
    2. Stoppa degen i en plastkasse som vilas i kylen minst 4 timmar (kan sparas i kylen 4 dagar). Ta upp degen ur kassen och forma, och platta ut till max en centimer tjocka "handflator". Koka upp solrosoljan i en gryta eller om du har en fritös till hands, är det bästa. Koka lángosen i oljan till de är genomgräddade (lätt bruna). Lägg upp på hushållspapper, så överflödig olja rinner av. Gnid in den färdiga lángocen med en vitlöksklyfta.
    3. Smaksätt med gräddfil, svart kaviar, hackad rödlök och riven ost efter behag. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7
    4.7
    10
    1
    4.5
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben