Langos

Serverar: 15-16 portioner

Tid: 45 minuter

Ungerskt originalrecept

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ägg
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 4 dl Kefir eller 3% filmjölk
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i ca 1 ½-2 dl Kefir. Blanda i de vispade äggen och saltet. Blanda i mjölet till en deg, den blir ganska lös. Jäs 30-40 minuter.
    2. Formas till platta kakor som friteras i olja. Ett tips är att olja in händerna vid formandet av kakorna.
    3. Låt rinna av på hushållspapper.
    4. Serveras med: Gräddfil med vitlök i Skalade räkor Riven lagrad ost Rödlök Svart eller röd rom

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    7
    4.7
    10
    1
    4.5
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben