Långpannebröd med lingonsylt

Serverar: 30 portioner

Det här goda brödet bakar du snabbt och enkelt. Brödet kräver ingen jäsning och räcker till många.

Ingredienser

  • 1 dl rågkross
  • 2 dl havregryn
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kummin
  • 8 dl mild naturell yoghurt
  • 1 dl lingonsylt
  • 1½ dl brödsirap
  • Topping
  • 3 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk linfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, lingonsylt och brödsirap. Rör ihop allt till en kladdig deg.
    3. Bred ut degen i en långpanna ca 30x40 cm med bakplåtspapper. Toppa med frön och kärnor.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt brödet svalna och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben