Långpannebullar med äpple

Serverar: 24 portioner

Att baka i långpanna är både praktiskt och enkelt. Dessa bullar får en ljuvlig smak av äpple, mandel och kanel.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1½ tsk nymald kardemumma
  • 1 dl socker
  • Ca 10 dl vetemjöl + lite till utbakningen
  • Fyllning
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk mald kanel
  • 3/4 dl råsocker
  • 2 äpplen
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm det till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt nymald kardemumma, socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg för hand eller i en maskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en platta. Bred ut smöret på degen. Strö över kanel och råsocker. Skala äpplena och riv dem grovt. Fördela det över degen och rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i 24 bitar.
    3. Lägg bullarna med snittet uppåt i en långpanna 30x40 cm, med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och råsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skär bullarna i rutor eller bryt loss bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben