Långpannekaka med äpplen

Serverar: 48 portioner

Bra om man är många

Ingredienser

  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 1/2 tsk bakpulver
  • 3-3 1/2 dl mjölk
  • ca 4 äpplen
  • Havretäcke
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, rör ner mjölken.
    2. Häll smeten i pappersklädd långpanna, max 30x40 cm.
    3. Kärna ur, klyfta äpplena tunt.
    4. Smält smöret, blanda med övriga ingredienser till en smulig massa.
    5. Fördela äppelskivorna i smeten, toppa med havresmulorna.
    6. Grädda i 200° ca 20 min. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben