Långpannekaka med äpplen
Serverar:
48 portioner
Bra om man är många
Ingredienser
7 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
3 1/2 tsk bakpulver
3-3 1/2 dl mjölk
ca 4 äpplen
Havretäcke
150 g smör
1 dl socker
2 1/2 dl havregryn
2 tsk kanel
Instruktioner
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, rör ner mjölken.
Häll smeten i pappersklädd långpanna, max 30x40 cm.
Kärna ur, klyfta äpplena tunt.
Smält smöret, blanda med övriga ingredienser till en smulig massa.
Fördela äppelskivorna i smeten, toppa med havresmulorna.
Grädda i 200° ca 20 min. Skär i rutor.
Liknande recept
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Kycklinggryta med äpple och ädelost
4.3
3-4
1
Rotfruktssallad på höjden med Chévre, Honungsstekta Äpplen och Blomkålscréme
40 min
4
Ugnskyckling med rotsaker och äpple
1 h 10 min
3-4
Mos på potatis och äpplen
5
4
Geléfyllda äpplen
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!