Lantbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

God som matbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljumt vatten
  • 6 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • (1 tsk kummin)
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i vattnet och arbeta alla ingredienserna till en deg. Låt den jäsa under duk ca 1 timme. Forma två runda limpor av degen. Låt dem jäsa ca 20 minuter på plåt. Grädda bröden i 175 graders ugnsvärme ca 40 minuter. Låt dem sedan kallna under duk.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 25 min
    10
    12

    Kommentarer (3)

    muutrollet 28 september 2008

    Detta bröd är väldigt gott ....tackar för recepet

    Millutt 26 januari 2009

    Det här brödet blev jättegott, det här receptet kommer jag att använda igen!

    BrittenH 23 september 2009

    Ett gott och enkelt bröd man lätt kan vaiera. Jag kokte upp 1½ dl rågkross i vattnet som sedan fick svalna. blev jättegott.

    Relaterade Artiklar

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Tomaträtter
    Tomaten är oumbärlig i mitt kök. Man kan göra så mycket med den, to...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben