Lårfilégryta med pepparrotssås
Allt i ett gryta: kyckling, potatis, morötter, broccoli, rödlök i en god pepparrotssås
Ingredienser
500-600 g kycklinglårfiléer
500 g fast potatis
2-3 morötter
1 broccolihuvud
1 rödlök
1 l hönsbuljong från tärning eller fond
2-3 msk smör
½ dl vetemjöl
1½ msk ättiksprit (12%)
1½ msk socker
2-3 msk färskriven pepparrot
Instruktioner
- Skär lårfiléerna i mindre bitar. Skala potatis och morötter samt skär i mindre bitar.
Dela broccolin i buketter och klyfta rödlöken.
- Bryn kycklingbitarna i smör, krydda med salt och peppar. Häll över buljongen, lägg i potatisbitarna som får sjuda i ca 3 minuter, tillsätt morötter och sjud ytterligare i 3 minuter.
- När potatisen börjar bli mjuk så tillsätts broccolin, löken och sjud alltsammans i 5-10 minuter tills kycklingen är färdig.
Sila från buljongen och spara den.
- Smält ett par matskedar smör i en kastrull, tillsätt vetemjölet. Rör i mjölet, späd med buljongen lite i taget under omrörning och låt puttra samman i ett par minuter.
- Smaka av med ättissprit, socker och pepparrot.
Häll den varma såsen över kycklinggrytan.
Hetta upp och servera allt i ett grytan!
- Tips: Toppa med nyriven pepparrot
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (1)
jättegott o enkelt.