Lårfilégryta med pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Allt i ett gryta: kyckling, potatis, morötter, broccoli, rödlök i en god pepparrotssås

Ingredienser

  • 500-600 g kycklinglårfiléer
  • 500 g fast potatis
  • 2-3 morötter
  • 1 broccolihuvud
  • 1 rödlök
  • 1 l hönsbuljong från tärning eller fond
  • 2-3 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 1½ msk ättiksprit (12%)
  • 1½ msk socker
  • 2-3 msk färskriven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Skala potatis och morötter samt skär i mindre bitar. Dela broccolin i buketter och klyfta rödlöken.
    2. Bryn kycklingbitarna i smör, krydda med salt och peppar. Häll över buljongen, lägg i potatisbitarna som får sjuda i ca 3 minuter, tillsätt morötter och sjud ytterligare i 3 minuter.
    3. När potatisen börjar bli mjuk så tillsätts broccolin, löken och sjud alltsammans i 5-10 minuter tills kycklingen är färdig. Sila från buljongen och spara den.
    4. Smält ett par matskedar smör i en kastrull, tillsätt vetemjölet. Rör i mjölet, späd med buljongen lite i taget under omrörning och låt puttra samman i ett par minuter.
    5. Smaka av med ättissprit, socker och pepparrot. Häll den varma såsen över kycklinggrytan. Hetta upp och servera allt i ett grytan!
    6. Tips: Toppa med nyriven pepparrot
    7. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aattaa 17 augusti 2010

    jättegott o enkelt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben