Lasagne

Serverar: 4 portioner

Receptet kommer från Arla men har mixtrat lite själv. Blev uppskattat här hemma!

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Arla svensk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpure
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 st köttbuljong
  • 1/2 tsk chili expolsion
  • ca 1 dl riven gratängost
  • 9 st lasagneplattor
  • Ostsås
  • 8 dl Kelda mild pasta ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs detta mjukt i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kryddorna och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
    2. Varva köttfärssås, keldas ostsås och lasagneplattorna i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås. Strö över riven gratängost.
    3. Grädda nedre delen av ugnen ca 40minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    Tiliting 15 november 2014

    Lasagnen var mycket god och enkel att göra.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben