Ett recept som alltid gör succé.
Ingredienser
Köttfärssås
400-600 g köttfärs
150 g rökt skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
7 msk tomatpuré
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
1 1/2 krm muskot
1/2 tsk timjan
1 tsk salt
1 buljongtärning
1-2 dl vatten
3 dl grädde
Bechamelsås
3-4 msk margarin eller smör
5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
Gratängost
Parmesanost
Lasangeplattor
Instruktioner
- Börja med köttfärssåsen. Bryn lök och morötter, fortsätt med köttfärsen. Strö över vetemjöl, ta i tomatpurén och skinkan. Lägg i buljongtärningen och späd med vatten och grädde. Krydda och låt puttra sakta i ca 15 minuter.
- Bechamelsås
Smält smöret, vispa i vetemjölet och späd med grädde och mjölk. Krydda och smaka av.
- Varva allt i smord ugnsfast form. Börja med köttfärs sedan vitsås och plattor. Avsluta med köttfärs och sås. Strö över gratängost och riv sedan lite färsk parmesan som sista krydda.
- Njut med en god sallad och ett gott rött vin eller en kall öl.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...