Lasagne

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett recept som alltid gör succé.

Ingredienser

  • Köttfärssås
  • 400-600 g köttfärs
  • 150 g rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 7 msk tomatpuré
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 krm muskot
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning
  • 1-2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • Bechamelsås
  • 3-4 msk margarin eller smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm muskot
  • Gratängost
  • Parmesanost
  • Lasangeplattor
  • Instruktioner

    1. Börja med köttfärssåsen. Bryn lök och morötter, fortsätt med köttfärsen. Strö över vetemjöl, ta i tomatpurén och skinkan. Lägg i buljongtärningen och späd med vatten och grädde. Krydda och låt puttra sakta i ca 15 minuter.
    2. Bechamelsås Smält smöret, vispa i vetemjölet och späd med grädde och mjölk. Krydda och smaka av.
    3. Varva allt i smord ugnsfast form. Börja med köttfärs sedan vitsås och plattor. Avsluta med köttfärs och sås. Strö över gratängost och riv sedan lite färsk parmesan som sista krydda.
    4. Njut med en god sallad och ett gott rött vin eller en kall öl.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben