Lasagne

Serverar: 4-6 portioner

Är aldrig fel med en sallad till.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 9 lasagneplattor
  • Ostsås
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl Arla Köket riven ost gratäng
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 21/2 dl av osten och smaksätt med salt.Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad. Tips! Istället för att laga egen ostsås kan man använda 7 1/2 dl Kelda ostsås.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben