Lika god som mättande. I större form blir den betydligt bättre som dubbel sats.
Ingredienser
Lasagneplattor
1-2 sats(er) tomatsås
1 burk krossade tomater
1-3 krossade vitlöksklyftor
1 tsk basilika
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 sats(er) bechamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm malen muskotnöt
1 krm svartpeppar
400-800 g köttfärs eller 300-600 g quornfärs
Riven ost
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till tomatsåsen.
- Fräs kött- eller quornfärsen i lite matfett, samtidigt som bechamelsåsen kokas:
Fräs smöret, vispa ner mjölet. Visa ner mjölken, koka upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter, vispa ner kryddorna.
- Häll tomatsåsen över färsen och låt puttra ihop. Varva färssås och lasagneplattor (såsen i botten) i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen, toppa med riven ost. Gratinera i 200-225 grader i ugnen, 35-45 minuter.
- Servera med en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...