Lasagne

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 45 minuter

Lika god som mättande. I större form blir den betydligt bättre som dubbel sats.

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 1-2 sats(er) tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk basilika
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 sats(er) bechamelsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400-800 g köttfärs eller 300-600 g quornfärs
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till tomatsåsen.
    2. Fräs kött- eller quornfärsen i lite matfett, samtidigt som bechamelsåsen kokas: Fräs smöret, vispa ner mjölet. Visa ner mjölken, koka upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter, vispa ner kryddorna.
    3. Häll tomatsåsen över färsen och låt puttra ihop. Varva färssås och lasagneplattor (såsen i botten) i en ugnsfast form. Häll över bechamelsåsen, toppa med riven ost. Gratinera i 200-225 grader i ugnen, 35-45 minuter.
    4. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben