Lasagne

Serverar: 4 portioner

En klassisk italiensk rätt, perfekt som bjudmat eller som tröstmat.

Ingredienser

  • 400 gram blandfärs
  • 1 st stor gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st Köttbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk worcestershire sauce
  • 1 tsk smulad oregano eller basilika
  • Ostsås
  • 4 msk smör eller margarin
  • 6 msk vetemjöl
  • 8 dl röd mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 st riven muskotnöt
  • 3 dl riven parmesanost alt. mozarellaost
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen. Pressa i vitlöksklytan och häll i samtliga ingridienser utom oregano/basilika. Låt koka under lock i 20-30 min. Krydda med oregano eller basilika mot slutet. 2. Smält smör i en kastrull, häll i mjöl och tillsätt mjölken. Koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3-5 min. 3. Rör ner osten, smaka av med salt, peppar och muskotnöt. 4. Varva plattorna med köttfärssås och ostsås i en smord ugnsäker form. Börja och sluta med ostsåsen. 5. Gräddas i ugn 225 grader i ca 15-20 min. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben