Serverar: 4 portioner
En klassisk italiensk rätt, perfekt som bjudmat eller som tröstmat.
1. Stek köttfärsen. Pressa i vitlöksklytan och häll i samtliga ingridienser utom oregano/basilika. Låt koka under lock i 20-30 min. Krydda med oregano eller basilika mot slutet. 2. Smält smör i en kastrull, häll i mjöl och tillsätt mjölken. Koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3-5 min. 3. Rör ner osten, smaka av med salt, peppar och muskotnöt. 4. Varva plattorna med köttfärssås och ostsås i en smord ugnsäker form. Börja och sluta med ostsåsen. 5. Gräddas i ugn 225 grader i ca 15-20 min. Servera med en god sallad till.
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...