Lasagne med Pesto alla Genovese

Serverar: 4 portioner

Tre dagar kvar till internationella pastadagen! Fira lördagen med en modern pastarätt gjord av klassiska italienska råvaror. Vi rekommenderar att ni serverar Lasagne med Pesto alla Genovese, en smakrik lasagne perfekt för årstiden.

Ingredienser

  • 10 plattor Barilla Lasagne
  • 1 ½ - 2 burkar Barilla Pesto alla Genovese
  • 9 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 50 g haricots verts
  • 2 ½ msk mjöl
  • 2 normalstora potatisar
  • 1 nypa muskotnöt
  • 30 g parmesanost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med göra béchamelsås. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i varm mjölk, tillsätt en nypa salt och muskotnöt. Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar. Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
    2. Skölj och skala potatisen och bönorna och skär dem i bitar. Koka dem i saltat vatten, lägg i bönorna först och sedan potatisen efter 4 minuter.
    3. Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten. Lägg sedan ut två lasagneplattor och täck över med béchamel- och pestosås, potatis och bönor. Strö över parmesanost. Varva fem skikt och sätt in formen i ugnen på 220°C i 20 minuter. Ta ut formen ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.

    Liknande recept

    5
    1 d 15 min
    1
    1
    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben