Lasagne med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mediteransk touch och smakar så gott!

Ingredienser

  • 250 g lasagneplattor (helst färska)
  • 250 g skalade räkor
  • 3 dl zuccini, skalade och hackade
  • Olivolja
  • Bechamelsås
  • 100 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 l standardmjölk
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 tsk hackad, färsk dill
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilika
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Bechamelsås : Fräs mjölet i smöret tills det är ljusbrunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt med salt och peppar, tillsätt övriga kryddor. Osten strös ovanpå såsen eller vänds i precis innan såsen används.
    2. Olja en lasangeform, fördela 2-3 lasagneplattor över formen. Häll 3-4 såsslevar av bechamelsåsen över plattorna.
    3. Strö över hackade zuccini och räkor. Gör några lager av fyllningen (jag brukar göra 3-4), täck sista lagret (lasagneplattor) med bechamelsås.
    4. Täck över med aluminiumfolie och grädda i ca 40 minuter i 200º. Ta bort folien de sista 15 minuterna.
    5. Servera med en god sallad!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben