Lasagne med smaker från Medelhavet

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Passar lika bra till vardags som fest

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk +1 msk smör
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater ( 400g )
  • 2 msk tomatpure
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk hackad basilika
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl grovhackade oliver
  • 300 g färsk spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 12 lasagneplattor
  • Ostsås
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Både nyttig och god
    2. 1. Sätt ugnen på 225 gr.. Skala och finhacka löken. Fräs lök och pressad vitlök i 1 msk smör c:a 3 min. Tillsätt färsen och låt steka med tills den börjar få färg. Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpure, buljongtärningar och senap. Låt puttra utan lock c:a 10 min. 2. Krydda med basilika och peppar och blanda i oliverna. Fräs spenaten i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med salt. #. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken. Tillsätt restenav mjölken. Låt såsen koka upp. Koka under omrörning i c:a 5 min. Häll lite av såsen i ugnssäker form. Varva lasagneplattor,färsröra, spenat och sås. Översta lagret skall vara vara plattor och sås. Smula över fetasåsen. 4. Lillagas i mitten av ugnen c:a 25 min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    annicaH 14 juni 2010

    Den här lasagnen är en riktig höjdare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben