Lasagne med tomatsås, bladspenat och keso

Serverar: 4 portioner

En kalorisnål vegetarisk lasagne som du gör på ett kick.

Ingredienser

  • 800 g fryst bladspenat
  • 2 förp pastasås chili, á ca 400g
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 500 g keso
  • 10 lasagneplattor, gärna fullkorn
  • 1½ dl riven ost 17%, ca 60g
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och krama ur vattnet. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pastasåsen med bladspenaten och koka 2-3 minuter. Krydda med salt och malen svartpeppar. Ta från värmen och rör ner keso.
    2. Varva tomatröran med lasagneplattorna i en smord ugnssäker form ca 25x30 cm. Börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost.
    3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera lasagnen med sallad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben