Lasagne senza carne - lasagne med grönsaksröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är en av de godaste gröna middagar man kan bjuda på. Senza carne betyder utan kött, men även köttätare brukar falla för den här lasagnen som dessutom kan förberedas.

Ingredienser

  • 300 g lasagneplattor färska eller torkade
  • Grönsaksröra
  • 3 stora gula lökar, hackade
  • 1 morot, grovt riven
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 squash, skalad och skuren i tärningar
  • 1 aubergine, skalad och skuren i tärningar
  • 2 msk olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 låda krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ msk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ dl hackad persilja
  • Ostsås
  • 4 msk vetemjöl
  • 6-7 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm muskotnöt
  • ½ tsk salt
  • 2 äggulor
  • 3 dl riven 17 % prästost
  • Instruktioner

    1. Låt lök, morötter, paprika, squash och aubergine fräsa i omgångar och lyft över i gryta. Strö på mjölet och tillsätt sedan vitlök, tomater, tomatpuré, kryddor och persilja. Rör om och låt grönsaksröran koka i 15 minuter. Smaka av.
    2. Laga ostsåsen genom att röra ut mjölet i lite av mjölken och sedan resten av mjölken. Låt koka upp och tillsätt kryddorna samt koka några minuter på svag värme. Såsen skall vara ganska lös tillsätt mer mjölk om såsen verkar vara för tjock. Dra kastrullen från plattan och tillsätt äggulorna och hälften av osten. Varva sedan pastaplattorna med de båda såserna i en smord ugnseldfast form.
    3. Avsluta med ostsås. Strö till sist resten av osten över lasagnen och gratinera i 225 grader i cirka 25-30 minuter. Täck över med folie på slutet om det blir för mörkt på ytan.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben