Lasange med spenat och tomat

Serverar: 6-8 portioner

Riktigt god vegetarisk lasange som rekomenderas varmt!

Ingredienser

  • ca 200 g (8-10 st) lasangeplattor fullkorn
  • 1 paket (250 g) djupfryst bladspenat
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g keso
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • Tomatsås
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 150 g färska champinjoner
  • 1-2 msk olja
  • 1 burk (400 g) hela tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 tsk basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten. Krama ur vätskan och skär bladen grovt. Krydda med muskot, salt och peppar. Rör ihop spenat och keso.
    2. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovriv moroten, skiva svampen. Fräs allt i oljan tills det blivit mjukt utan att ta färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och basilika. Låt såsen småkoka under lock i 15-20 min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Varva tomatsås, spenatfyllning och lasangeplattor i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med tomatsås. Slå försiktigt mjölk över och runt kanterna. Strö över osten.
    4. Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Låt gärna lasangen "stå till sig" cirka 10 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    majamia 7 juni 2009

    Mycket god lasange! Istället för mjölk tog jag en förp Keldasås Chili, Lime och det blev toppen! Kan verkligen rekommenderas, det kommer lagas ofta hemma hos oss!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben