Lat-Olles blåbärskaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

Allt i en kastrull, bekvämt när man är sugen på nå´t gott.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 dl blåbär
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner blåbären försiktigt. Häll smeten i smord och bröad rund form. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 30-40 minuter' Känn med sticka om kakan är färdig.
    2. Blanda ingredienserna till glasyren till en tjock glasyr. Bred den över den avsvalnade kakan, toppa med bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (2)

    Annafbg 13 mars 2009

    Jag bakade den här kakan till fredagsfikat i dag. Saftig, god med mycket blåbärssmak. Den kommer jag definitivt att baka fler gånger! Tack så mycket för receptet! Mvh Anna

    edelbro 22 oktober 2010

    Jättegod & Saftig Blåbärskaka. Alla som smakade den gav den tummen upp =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben