Den franska klassikern "tupp i vin" är en fantastisk god gryta. Men det är inte alltid tiden räcker till att laga originalet, men då kanske den här förenklade varianten kan komma till pass?
Bjud potatismos eller pressad potatis till.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
Smör
Flingsalt
Nymald svartpeppar
150 g rimmat fläsk
200 g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
1½ msk vetemjöl
4 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 tsk timjan
2 dl syltlök
Hackad persilja
Servering
Potatismos eller pressad potatis
Instruktioner
- Putsa och dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar. Bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Dela större champinjoner. Hacka vitlöken.
- Fräs fläsk, svamp och vitlök i smör i en gryta. Rör i mjölet. Tillsätt vin, vatten, fond och timjan. Koka upp och lägg i kycklingen. Koka under lock i ca 15 minuter. Blanda i syltlöken och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
- Servera grytan med potatismos eller pressad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)