Latmans Coq au vin

Serverar: 4 portioner

Den franska klassikern "tupp i vin" är en fantastisk god gryta. Men det är inte alltid tiden räcker till att laga originalet, men då kanske den här förenklade varianten kan komma till pass? Bjud potatismos eller pressad potatis till.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • Smör
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 150 g rimmat fläsk
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ msk vetemjöl
  • 4 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl syltlök
  • Hackad persilja
  • Servering
  • Potatismos eller pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Putsa och dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar. Bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Dela större champinjoner. Hacka vitlöken.
    2. Fräs fläsk, svamp och vitlök i smör i en gryta. Rör i mjölet. Tillsätt vin, vatten, fond och timjan. Koka upp och lägg i kycklingen. Koka under lock i ca 15 minuter. Blanda i syltlöken och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
    3. Servera grytan med potatismos eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben