Lax á la Lindström

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket gott! Ett tips är att använda färskriven pepparrot till laxbiffarna.

Ingredienser

  • 600g laxfilé, skinn- och benfri
  • 600-800g kokt potatis
  • 3 schalottenlökar
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl fintärnade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • Olivolja till stekning
  • Havssalt
  • Vitpeppar
  • Persiljecrème med saltgurka
  • 2 saltgurkor( ca100g)
  • 2 dl lättkesella
  • 1/2 dl finhackad bladpersilja(färsk eller fryst)
  • Kokt potatis
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Hacka saltgurkan och krama ur lätt, låt rinna av. Blanda med lättkesella och persilja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Hacka laxköttet fint. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lax och lök med äggulorna, senap, rödbetor,kapris, 1 tsk havssalt och 1/2 tsk vitpeppar.'Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Forma färsen till 8 biffar och stek dem på medelvärme ca. 3 minuter på varje sida.
    3. Servera biffarna med persiljecrème, potatis och hemmagjord grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben