Lax i krämig vitlökssås med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 burk cantadou vitlök och örter (färskost) 200 g
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 400 g handskalade räkor på burk (alt skala egna)
  • Salsan
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 8 körsbärstomater
  • 1-2 schalottenlökar
  • ½ lime
  • Salt
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost och grädde till en sås. Smaksätt med salt och citronpeppar. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. Ta ut formen ur ugnen och strö över räkorna.
    2. Salsan: Skär avocado och mango i bitar. Halvera tomaterna. Finhacka löken. Blanda allt detta i en skål. Pressa över lime och smaksätt med en nypa salt och socker. Blanda runt försiktigt och låt stå och dra en stund i kylskåp.
    3. Servera denna underbart goda rätt med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben