Lax i saffransås med sockerstekt potatis

Serverar: 4 portioner

Det kan låta som en märklig kombination, men detta är vansinnigt gott! Såsen blir len med lite sting i. Ligger högt upp på favoritlistan och passar utmärkt som bjudmat utan att det krävs några större kunskaper i köket.

Ingredienser

  • Sockerstekt potatis
  • 12 medelstora potatisar
  • 2-3 tsk strösocker
  • basilika (kan uteslutas)
  • flingsalt
  • Lax i saffransås
  • 500 g lax
  • 4 dl kokosmjölk
  • ½ g saffran
  • 3 msk sweet chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader C. Skala och skiva potatisarna (inte för tunt). Smörj en långpanna och varva potatisen med strösocker, basilika (kan uteslutas) och flingsalt. Ställ in potatisen mitt i ugnen och vänd den med jämna mellanrum. Stek i ca 60 min tills den har fått fin färg.
    2. Skär under tiden laxen i lagom stora kuber. Blanda kokosmjölk, saffran och sweet chilisås i en kastrull och tillsätt laxbitarna. Låt småputtra tills laxen är genomkokt och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
    3. Servera gärna med kokta broccolibuketter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben