Lax med citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En väldigt tacksam rätt, som jag har gjort en flertal gånger i över 10 år som ingen hittils ogillat. Barnens favorit

Ingredienser

  • 800 gr lax, färsk eller fryst
  • 1 citron
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1dl vispgrädde
  • ½ fiskbuljongtärning
  • Citronpeppar
  • Matolja
  • Instruktioner

    Beräkna ca 150-200 g lax per person. Skär bort det gråa det kan lätt bli en lite härsken smak annars, pensla med olja och strö på citronpeppar. Lägges ej för tätt i en form Sås: strimla skalet från 1 citron (finns en speciell strimlare att köpa) förväll skalet i några minuter, sila sedan bort vattnet. Lägg skalet i en kastrull, tillsätt 1dl grädde, 2,5 dl crème fraiche och ½ fiskbuljongtärning och värm försiktigt. Sätt in laxen i 200 grader i ca 20 minuter. Serveras med pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Apriltävlingen avslutad!
    Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben