Lax med krämig dill- och gurksås

Serverar: 4 portioner

Denna saftiga lax serveras med en lätt och krämig dill- och gurksås. En ljuvlig sommarrätt.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 4 bitar laxfilé utan skinn à ca 150 g
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Nymald svartpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsena
  • 2 msk hackad dill eller 2 tsk torkad dill + kvistar till garnering
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 10 cm gurka, urkärnad, fintärnad
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen eller sätt på ugnens grill. Klä en ugnsfast form med aluminiumfolie och spreja över lite olja. Lägg laxfiléerna i formen och pensla dem med citronsaft och krydda med svartpeppar. Grilla sex-åtta minuter tills laxen är färdig. Var försiktig så att den inte blir övergrillad, då kan den bli torr.
    2. Blanda lite av matlagningsgrädden och majsenan i en liten skål. Häll resten av grädden i en liten kastrull och vispa ner majsenablandningen. Tillsätt dill, vinäger och gurktärningar. Hetta upp blandningen under omrörning tills såsen tjocknar.
    3. Lägg över fisken på varma tallrikar när den är färdig. Vispa ner ev sky från fisken i såsen. Smaka av såsen med salt och peppar och skeda den över laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben