Lax med krämigt täcke

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och mycket god laxrätt

Ingredienser

  • 1 4-pack Laxportionsbitar (ben och skinnfria)
  • salt
  • peppar (ev citronpeppar)
  • 1 förpackning fetaost ca.150 g
  • Finrivet skal från 1/2 citron
  • 1 1/2 msk senap (Vilken som helst men helst lite stark)
  • 1 knippa finhackad persilja
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • ca.1 dl cremé fraiche (kokbar)
  • Instruktioner

    1. 1. Mosa fetaosten med de övriga ingredienserna och ta så mycket cremé fraiche att massan blir krämig salta och peppra.
    2. 2. Skär en skåra i varje laxbit så att det bildas en ficka. Vik ut kanterna så att fyllningen får plats salta lätt.
    3. 3. Lägg laxbitarna på ett ugnssäkert fat och fördela fyllningen i fickorna. Stek dem i ugnen i 225 grader i 10-15 min.
    4. 4. Servera med kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pej 6 februari 2008

    JÄTTE gott...gjorde rätten i går till mig och mina tonårs tjejer, lag till lite klippt gräslök, och penslade filéerna med lite honung, för att få smaklig övergång mellan det syrliga och den smakrika dijon senapen...JÄTTE GOTT...serverade med kokt potatis och fräste asianwok grönsaker till.. Mvh/Pej

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben