Lax med parmesanpuré och persiljecreme fraiche

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

variant på lax med kokt potatis och majonnäs

Ingredienser

  • 800 gr laxfilé
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl riven parmesan
  • muskot
  • svartpeppar
  • 1-2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 6 dl gourmet cremé fraiche
  • 1 kruka persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och grovtärna potatisen. Koka tills den "smular" isär. Mosa, krydda ochh rör ned grädden och parmesanosten. Det ska bli en slät pure så spä med grädde till du får den konsistens Du vill ha
    2. Medans potatisen kokar krydda laxen med lite salt och peppar. Stek på medelvärme 4-6 min per sida beroende på tjockleken på laxen.
    3. Finhacka persiljan och rör ned den i creme fraichen tillsammans med lite salt efter smak
    4. Klart att äta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben