Lax med senapstäcke och krämig sås

Serverar: 4 portioner

Perfekt bjudmat den är god lyxig och lättlagad

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé á 150 g
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ msk vetemjöl
  • ev en skvätt vitt vin
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader rör ihop senap och ost och bred den över laxbitarna stek dem i ugnen i max 10 min laxen ska vara knappt genomstekt då är den som godast. vispa ihop buljong, grädde, och mjöl smaksätt gärna med en skvätt vitt vin koka upp såsen och låt den koka i 4-5 min smaka av med salt och peppar gott att servera till är sockerärtor och pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben