Lax med senapstäcke och krämig sås

Serverar: 4 portioner

Detta är den perfekta bjudmaten! OBS! Laxen kan stå färdig med täcke och allt i kylen...

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé á 150 g
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • ev en skvätt vitt vin (rekommenderas)
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop senap och ost och bred det över laxbitarna. Stek dem i ugn, i max 10-15 min. Laxen ska vara knappt genomstekt, då är den som godast. Vispa ihop buljong, grädde och mjöl. Smaksätt gärna med en skvätt vitt vin. Koka upp såsen och låt den koka i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Gott att servera till: sockerärtor och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MajaZoya 15 februari 2009

    Riktigt god och lite annorlunda laxrätt, kommer att göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben