Lax- och broccolipaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Snabb och lättlagad

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl mjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1dl grädde
  • ½ - 1 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Fyllning
  • 2 st. portionsbitar lax
  • ½ påse broccoli och gula morötter (hittas lätt i frysdisken)
  • 1 orange paprika, skuren i bitar
  • 1 kruka färsk persilja, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250grader.
    2. Blanda smör mjöl och vatten noga, gärna i matberedare. tryck sedan ut degen i pajformen och ställ svalt.
    3. Skär de tinade laxbitarna i tärningar och stek dessa i smörolja(ta rätt mycket) tills dess att de har fått fin färg, krydda med salt och citronpeppar. Ta rejält med citronpeppar om du gillar lite styrka i maten. Sist pressar du i vitlöken. Ställ stekpannan åt sidan, men låt laxen ligga kvar i. Blanda broccolin och de gula morötterna(kom ihåg att tina dessa frysta godsaker lite innan, annars blir pajen blöt) med paprikan och persiljan. Tillsätt sedan laxen i blandningen, låt även smöroljan som ligger kvar i pannan hänga med. Ställ åt sidan.
    4. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och grädde. Tillsätt sedan kryddor och sist osten.
    5. Ta nu fram skalet ur kylen och häll i fyllningen och sprid ut den, därefter häller du äggstanningen över och täcker alltihopa med ett rejält täcke ost.
    6. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter på 250grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben