Lax- och fänkålspanna med äpple

Serverar: 4 portioner

Mycket lättlagad mat som passar utmärkt en fredagskväll.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 liten fänkål
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 g skinn och benfri laxfilé
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • Salt
  • 1 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skala och finhacka löken. Fräs det med margarinet. Tillsätt curry, tomatpuré och buljongtärningen.
    2. Skär laxfilén i 2-3 cm stora bitar. Tillsätt laxfilé och mellangrädde. Låt grytan sjuda tills laxen är klar, 5-10 minuter. Smaka av med salt.
    3. Servera med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben