Lax- och räkpaj

Serverar: 4-6 portioner

Gott.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk provensalska örter, frysta
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vitt vin eller vatten
  • Fyllning
  • 1/2 röd paprika i bitar
  • 1/2 grön paprika i bitar
  • 1 rödlök i tunna klyftor
  • 1 msk smör
  • 200 g kallrökt lax i bitar
  • 3 dl räkor, skalade
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Dekoration
  • 1 dl röd paprika, hackad
  • 1 dl grön paprika, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Gör pajdegen i matberedaren med kniven monterad. Lägg i vetemjöl, örter och smör i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt vin eller vatten och kör tills degen blir en boll.
    3. Ta upp pajdegen och tryck ut den i en pajform med ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den i ugnen, ca 10 minuter.
    4. Fräs paprika och rödlök lätt i en stekpanna med smör. Lägg grönsakerna i pajskalet tillsammans med lax och räkor. Vispa samman ägg, gräddmjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.
    5. Grädda pajen i ugnen, ca 25 minuter, tills äggstanningen stelnat. Strö över hackad paprika före serveringen.

    Liknande recept

    45 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben