Lax- och räkpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ljuvligt god bjudrätt. Fantastiska smaker ihop. Sååå gott!

Ingredienser

  • 500 g laxfile
  • 500 g räkor,oskalad vikt
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olja
  • 1½ msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • Kajennpeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2½ dl grädde, visp eller matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber,skala räkorna, strimla paprikorna.
    2. Värm oljan och fräs alla kryddor inkl. pressad vitlök. Lägg i laxkuberna och stek runt om plocka upp dem och lägg dem i en skål. Ha ner räkorna och rulla runt dem i kryddorna, ta upp dem i en skål. Lägg i de krossade tomaterna, paprikastrimlorna, buljongtärningen, vatten och chilisåsen.
    3. Låt puttra 7-8 minuter under lock. Blanda i laxkuberna och sjud ytterligare 5 minuter. Häll i grädden och låt allt koka upp, smaka av. Rör ner räkorna men koka inte upp igen.
    4. Serveras med tagliatelle, ris eller pressad potatis. Bara bröd är också gott till, att suga upp den underbara såsen med. Ett kallt vitt vin passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MThyran 6 januari 2012

    Smaskens!

    Mackakreta 2 juni 2014

    Väldigt gott.. Tyckte min man med. Gjorde bara för två personer och hade mindre räkor och bara en fryst laxfile. En liten påse fryst krossade tomater fick duga, och grön paprika istället för gul. Lite lök fick följa med. Curry tog jag nog mindre men grädde mer.. :) Får nog laga det igen, Mätta, glada och nöjda blev vi.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben