Lax teriyaki

Serverar: 4 portioner

Enkelhet blir läckerhet! Med hjälp av frusna grönsaker tar denna rätt mindre än 30 minuter att tillaga.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2½ dl vitt ris
  • 300 g djupfrysta wokgrönsaker
  • Sås
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 medelstora vårlökar
  • ½ tsk chilipeppar
  • ½ dl risvinvinäger eller äppelcidervinäger
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen och håll det varmt. Tina grönsakerna. Förbered buljongen, finhacka vårlök och chilipeppar. Blanda vårlök, buljong, vinäger, soja, ingefära, socker och chili väl.
    2. Värm 1 msk olja i en stor stek- eller wokpanna på medelvärme. Lägg i laxen och ½ dl av såsen. Stek under omrörning tills fisken är färdig, ca 5-8 minuter. Lägg upp laxen på ett fat och täck med folie så att den hålls varm.
    3. Värm upp ytterligare 1 msk olja. Lägg i de tinade grönsakerna och resten av såsen. Rör om tills grönsakerna är färdiga, ca 10 minuter. Lägg upp riset på ett serveringsfat, lägg lax och grönsaker ovanpå och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben