Laxbiffar - LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Goda och lättgjorda Laxbiffar som passar bra i LCHF kost.

Ingredienser

  • 500 g laxfile
  • 2 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • ½ liten burk crème fraiche
  • Citronsaft
  • Hummerfond (alt. fiskfond)
  • Salt
  • Peppar
  • Hackad dill
  • Instruktioner

    1. Kör lax, ägg, majonnäs och crème fraiche i matberedaren till en jämn och klumpfri smet. Smaksätt med citronsaft (på flaska), hummerfond (ganska mycket) samt salt och peppar. Lite hackad dill passar också bra att ha i.
    2. Stek biffarna i smör.
    3. Servera med kokt broccoli eller en sallad. Ev. kan man röra ihop en kall sås av crème fraiche, majonnäs, hackade blandade örter, citronpeppar och lite salt.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (2)

    annamarik 5 juli 2010

    Jättegott tyckte hela familjen!

    evaullabritt 10 september 2013

    Trots att vi inte hade någon dill hemma blev det en toppenmiddag. Smeten blev för lös så jag lagade biffarna i ugnen i ett muffinsbleck och passade på att stoppa i några kräftstjärtar som låg och skräpade i kylskåpet. 200 grader i 15 - 20 minuter blev bra. Till detta serverades harricote vertes med Cranks majonnäs, receptet finns här: http://www.matklubben.se/recept/cranks_majonnaes_-_lchf_88411.html detta kommer att lagas fler gånger. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben