Laxbiffar med kaprisröra

Serverar: 3-4 portioner

Mild lax med smakrikt tillbehör. Sältan i kaprisen passar perfekt till fisk. Ät den med kokt potatis och tomatsallad.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 äggvitor
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 3 msk gräslök
  • Olja eller smör att steka i
  • Kaprisröra
  • 1 knippa persilja
  • 3 st salladslök
  • ½ dl kapris
  • ½ dl olja
  • 2 msk vinäger
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den tillsammans med salt och cayennepeppar i en matberedare. Tillsätt äggvitan och späd med grädden medans maskinen är igång. Rör ner gräslöken.
    2. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma, klicka i smeten till små biffar. Stek ca 4 minuter på varje sida.
    3. Hacka persiljan. Skölj och strimla salladslöken. Blanda persilja, salladslöken och kapris i en skål. Tillsätt olja, vinäger och salt.
    4. Servera med potatis och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben