Laxburgare med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Ge barnen deras favoriträtt - fisk maskerad till hamburgare. Välj om du vill ha dem så het som i receptet eller om du minskar ner på den spanska pepparn. Servera gärna med en svalkande youghurtdressing med frisk mango, bröd och sallad.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 jalapenos eller spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • Rivet skal och pressad saft av en lime
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl matyoughurt
  • 1 mango
  • 1 salladslök
  • Instruktioner

    1. Finhacka laxen eller mixa den grovt.
    2. Kärna ur och finhacka pepparn.
    3. Blanda hälften av pepparn med laxen, salt, limeskal, mjöl och ½ dl youghurt till en färs.
    4. Forma färsen till fyra stora biffar.
    5. Skala, kärna ur och hacka mangon. Finstrimla salladslöken. Blanda mango, salladslök och limesaft med youghurten och pepparn som är kvar.
    6. Stek laxburgarna i smör cirka 2 minuter på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    malisg 19 februari 2008

    Det här var verkligen jättegott. Fräsch salsa till.

    Allimac 7 december 2011

    Gott!! Jag gillade också salsan - tror även att den är en hit till sommarens grillmiddagar! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben