Laxburgare med mangosalsa
Ge barnen deras favoriträtt - fisk maskerad till hamburgare. Välj om du vill ha dem så het som i receptet eller om du minskar ner på den spanska pepparn. Servera gärna med en svalkande youghurtdressing med frisk mango, bröd och sallad.
Ingredienser
500 g skinn- och benfri laxfilé
2 jalapenos eller spansk peppar
1 tsk salt
Rivet skal och pressad saft av en lime
2 msk potatismjöl
2 dl matyoughurt
1 mango
1 salladslök
Instruktioner
- Finhacka laxen eller mixa den grovt.
- Kärna ur och finhacka pepparn.
- Blanda hälften av pepparn med laxen, salt, limeskal, mjöl och ½ dl youghurt till en färs.
- Forma färsen till fyra stora biffar.
- Skala, kärna ur och hacka mangon. Finstrimla salladslöken. Blanda mango, salladslök och limesaft med youghurten och pepparn som är kvar.
- Stek laxburgarna i smör cirka 2 minuter på varje sida.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Det här var verkligen jättegott. Fräsch salsa till.
Gott!! Jag gillade också salsan - tror även att den är en hit till sommarens grillmiddagar! :-)