Laxburgare med sesamdoftande coleslaw

Serverar: 4 portioner

Vem gillar inte en nystekt burgare med saftig lax? som serveras med en god coleslaw med en twist.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • Lite paprikapulver
  • ½ dl finhackad röd paprika
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 msk olivolja
  • Coleslaw
  • 300 g vitkål eller spetskål
  • 1 krm salt
  • 2-3 blad rosésallad
  • ½ rödlök
  • 4 msk majonnäs
  • 1 tsk limesaft
  • Ca ½ tsk sesamolja
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 gurkskivor
  • Hackade örter
  • Ketchup
  • Klyftpotatis
  • Limeklyftor
  • Instruktioner

    1. Finhacka laxen med en kniv eller i en matberedare. Blanda laxen med uppvispat ägg, salt, paprikapulver, finhackad paprika och finhackad rödlök till en färs. Forma färsen till 4 burgare, täck med plastfolie och ställ kallt.
    2. Ansa vitkålen eller spetskålen och strimla den tunt. Blanda med saltet tills kålen blir mjuknar. Strimla rosésallad och rödlök.. Blanda majonnäs, limesaft och sesamolja i en bunke. Vänd ner den strimlade kålen, rosésalladen och löken och blanda väl.
    3. Stek laxburgarna i olja på medelvärme någon minut per sida. Efterstek under lock 3-5 minuter. Rosta hamburgerbröden lätt.
    4. Lägg burgarna i bröden. Toppa med gurkskivor och hackade örter. Servera laxburgarna med coleslaw, ketchup, klyftpotatis och limeklyftor.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben