Laxfilé i ugn på medelhavsvis

Serverar: 4 portioner

Den örtkryddade laxen tillagas på en ljuvlig bädd av skivad potatis tillsammans med tomater och kapris.

Ingredienser

  • 2 stora bakpotatisar, skalade och tunt skivade
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 4 bitar laxfilé à 175 g
  • Saften av 1 citron, ca 3 msk
  • 2 färska timjankvistar
  • 1 msk kapris, avrunna och sköljda
  • 250 g färska cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en kastrull med lättsaltat vatten och koka upp. Sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda cirka fem minuter, tills den är mjuk.
    2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och ringla över 1 msk olja. Strö över ½ krm salt och ½ krm peppar. Stek sedan 15 minuter i ugnen.
    3. Ta ut formen ur ugnen och strö vitlöken över potatisen. Lägg laxen ovanpå potatisen och ringla över citronsaften. Strö över timjan och resten av saltet och pepparn. Stek ytterligare 10 minuter i ugnen.
    4. Ta ut formen ur ugnen. Lägg kapris och tomater på laxbädden och ringla över oljan. Stek ytterligare cirka 10 minuter i ugnen tills laxen är färdig.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4.6
    40 min
    4
    100
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben